- MUZEE IN JUDETUL VALCEA -
Muzeul de Istorie a Judetului Valcea
Muzeul de Arta "Casa Simian"
Ramnicu Valcea
Muzeul Satului Valcean, Bujoreni
Muzeul Viei si Vinului, Dragasani
Complexul Muzeal Maldaresti
Casa Memoriala "Anton Pann"
Ramnicu Valcea
Muzeul de arheologie si arta religioasa "Gh.Petre-Govora", Baile Govora
Colectia de arta plastica "Alexandru Balintescu", Costesti
- PUBLICATII -
Revista BURIDAVA
Regimentul 2 Dorobanti-Valcea
- GALERIA FOTO -
Muzeul Satului - Ceramica
Site realizat de AVANSOFT
Pagina de Facebook
Youtube MJASV
Boromir
Jooble
http://jooble.com.ro/
http://jooble.org/
EXPOZITIE TEMPORARA ETNOGRAFICA editia a VII a

EXPOZITIE TEMPORARA

ETNOGRAFICA
editia a VII a

Salonul National de Arta Fotografica „Etnografica“
Editia a VII-a
26 aprilie 2018, Muzeul Satului Bujoreni - Valcea

A saptea editie a Salonului National de Arta Fotografica „Etnografica“ organizat de Centrul Judetean pentru Conservarea si Promovarea Culturii Traditionale Olt cu sprijinul Consiliului Judetean Olt se va vernisa joi 26 aprilie 2018 la ora 12,00 la Muzeul Satului din Bujoreni, conform traditiei prin care primul popas de dupa vernisarea la Slatina sa fie facut aici. Expozitia fiind una itineranta, ajunge sa fie prezentata prin toate localitatile de unde provin fotografii ale caror lucrari sunt prezente pe simeze cat si prin alte localitati dornice de a sprijini demersul nostru imagistic de conservare si promovare a tot ce este mai valoros in satul romanesc actual.
Salonul se desfasoara sub Patronajul Asociatiei Internationale de Arta Fotografica „Euro Foto Art“ Oradea. Salonul prezinta publicului treizeci de fotografii format 50X70 centimetri realizate de artisti fotografi din tara, invitati sa participe la cele trei tabere de creatie fotografica desfasurate in judetul Olt in anii 2014, 2015 si 2017, tabere organizate de Centrul Judetean pentru Conservarea si Promovarea Culturii Traditionale Olt cu sprijinul Consiliului Judetean Olt.
Alexandru Pompiliu (Targoviste), Daniela Iancu (Slatina), Ion Marculescu (Targoviste), Felician Sateanu (Baia Mare), Ioan Ciobotaru (Ramnicu Valcea), Ionela Fugaretu-Kovacs (Bistrita), Razvan Dumitrescu (Ramnicu Valcea), Irina Cristian (Bucuresti), Robert Kovacs (Bistrita), Cornelia Ciurea (Slatina), Sanda Ciobotaru (Ramnicu Valcea), Diana Mandrila (Targoviste), Valeru Ciurea (Slatina) sunt artistii fotografi ale caror lucrari au fost selectate in aceasta expozitie.
Initiat in urma cu sapte ani de catre Valeru Ciurea artist fotograf consacrat, membru al Asociatiei Internationale de Arta Fotografica „Euro Foto Art“ din Oradea, Salonul National de Arta Fotografica „Etnografica“ a adus la Slatina, de-a lungul timpului, nume de rezonanta din fotocluburile importante din Romania care s-au bucurat de recunoasterea noastra si cu care am stabilit legaturi in domeniul artei fotografice, rezultatul fiind o serie de expozitii deosebite care au poposit la Slatina, fie in sala de expozitii a Bibliotecii Judetene Olt „Ion Minulescu“, fie la Centrul Cultural „Eugen Ionescu“.
Aducem multumiri Consiliului Judetean Olt pentru ca sprijina financiar demersul nostru de conservare si promovare a valorilor nationale pe care le reprezinta satul romanesc contemporan cu traditiile, cu obiceiurile, cu mestesugurile, cu arhitectura sa, cu costumul popular si, nu in ultimul rand, cu bucataria traditionala.
Totodata aducem multumiri si partenerilor nostri, Muzeul de Istorie Aurelian Sacerdoteanu Valcea si Muzeului Satului Bujoreni, pentru interesul aratat unor astfel de demersuri.
Urmatoarele popasuri ale Salonului National de Arta Fotografica „Etnografica“ sunt: Drobeta Turnu Severin (22-25 mai 2018), Baia Mare (23-25 iulie 2018), urmand ca la Vladesti (Valcea), Targoviste, Pucioasa, Craiova si Suceava sa fie expusa la date ce urmeaza a fi stabilite ulterior.


 
© 2003 - 2023 MUZEUL JUDETEAN VALCEA. TOATE DREPTURILE REZERVATE.     WEBDESIGN: AVANSOFT SRL