- MUZEE IN JUDETUL VALCEA -
Muzeul de Istorie a Judetului Valcea
Muzeul de Arta "Casa Simian"
Ramnicu Valcea
Muzeul Satului Valcean, Bujoreni
Muzeul Viei si Vinului, Dragasani
Complexul Muzeal Maldaresti
Casa Memoriala "Anton Pann"
Ramnicu Valcea
Muzeul de arheologie si arta religioasa "Gh.Petre-Govora", Baile Govora
Colectia de arta plastica "Alexandru Balintescu", Costesti
- PUBLICATII -
Revista BURIDAVA
Regimentul 2 Dorobanti-Valcea
- GALERIA FOTO -
Muzeul Satului - Ceramica
Site realizat de AVANSOFT
Pagina de Facebook
Youtube MJASV
Boromir
Jooble
http://jooble.com.ro/
http://jooble.org/
Expozitie temporara Ultimii dinozauri din Transilvania

Expozitie temporara

Ultimii dinozauri din Transilvania

Muzeul Judetean „Aurelian Sacerdo?eanu” Valcea, prin Sectia de Istorie si in parteneriat cu Directia Patrimoniu Cultural Universitar din cadrul Universitatii „Babes-Bolyai” Cluj-Napoca, aduce publicului valcean o expozitie itineranta unica in tara.

Este vorba de Ultimii dinozauri din Transilvania, expozitie pe care o vom vernisa marti, 16 mai 2017, ora 16, la Muzeul de Istorie din Calea lui Traian, nr. 143, unde va ramane deschisa spre vizitare pana in jurul datei de 1 august.

Expozitia se adreseaza an primul rand publicului tanar si foarte tanar deoarece prezinta intr-o maniera atractiva dar si stiintifica replici in marime naturala ale ultimilor dinozauri care au trait in Transilvania de acum aproximativ 70 de milioane de ani, zona cu un aspect al terenului mult diferit fata de astazi. Prin urmare, expozitia prezinta nu doar replicile acestor animale fascinante cat si o reconstituire a mediului de viata, informatii ?i imagini cu siturile din România unde s-au descoperit oase ?i ou? fosilizate si, bineinteles, alte informatii ce vor ajuta vizitatorul sa aiba parte de o experienta atat educativa, cat si atractiva.

Sunt expusi patru dinozauri (Magyarosaurus dacus, Elopterix nopcsai, Struthiosaurus transsylvanicus, Ornithocheirus sp.) cu elemente de decor dar va exista si un ou-punct foto unde doritorii isi pot face fotografii din ipostaza unui pui de dinozaur.

Reconstituirile sunt facute pe baza oaselor colectate din situri din Transilvania, mai ales din judetele Hunedoara si Alba, iar descoperirile respective se bucura de o faima internationala fiind prezentate in tratatele de paleontologie de referinta precum si in filmele documentare difuzate de canale cu o buna reputatie.

Program de vizitare:
Marti-Duminica, intre orele 10-18 (casa de bilete se inchide la 17 30)

Tarif de vizitare 6 lei/persoana. Include vizitarea intregului muzeu.

 
© 2003 - 2023 MUZEUL JUDETEAN VALCEA. TOATE DREPTURILE REZERVATE.     WEBDESIGN: AVANSOFT SRL