- MUZEE IN JUDETUL VALCEA -
Muzeul de Istorie a Judetului Valcea
Muzeul de Arta "Casa Simian"
Ramnicu Valcea
Muzeul Satului Valcean, Bujoreni
Muzeul Viei si Vinului, Dragasani
Complexul Muzeal Maldaresti
Casa Memoriala "Anton Pann"
Ramnicu Valcea
Muzeul de arheologie si arta religioasa "Gh.Petre-Govora", Baile Govora
Colectia de arta plastica "Alexandru Balintescu", Costesti
- PUBLICATII -
Revista BURIDAVA
Regimentul 2 Dorobanti-Valcea
- GALERIA FOTO -
Complexul Muzeal Maldaresti
Site realizat de AVANSOFT
Pagina de Facebook
Youtube MJASV
Boromir
Jooble
http://jooble.com.ro/
http://jooble.org/
Tabara de creatie "Maldaresti Horezu plein-air", editia a II-a, perioada 2-12 septembrie 2015

Tabara de creatie

In perioada 2 – 12 septembrie 2015 la Complexul Muzeal Maladaresti, intr-un loc in care farmecul istoric se imbina cu bogatia peisajului, sursa a atator povesti cu domni, domnite, boieri si haiduci, Muzeul Judetean „Aurelian Sacerdoteanu”, in parteneriat cu Primaria Horezu, desfasoara cea de-a doua editie a taberei de pictura „Maldaresti –Horezu plein air”.

Cu acest prilej, 10 pictori din tar? au dat curs invitatiei directorilor Liliana Beu si Claudiu Tulugea si primarului Ilie Fartat de a veni aici si a surprinde, cu talent si maiestrie de artist, frumusetea si pitorescul meleagurilor strabune ale Olteniei de sub munte.

Dincolo de evenimentul cultural in sine, demersul organizatorilor se vrea o formula mai originala de a promova patrimoniul cultural, dar mai cu seama o modalitate inspirata de a tezauriza prin opere de arta ceea ce are mai frumos si mai autentic depresiunea Horezu, prin realizarea unor lucrari de certa valoare artistica.

Prin urmare, vor fi invitati si va vor invita timp de 10 zile sa le admirati creatia: Ioana Craciun Dobrescu, Ileana Dragomirescu, Mirela Hagiu, Doina Moisescu, Ioana Mihaescu, Gheorghe Coman, David Croitor, Ioan Oratie, Mihai Serb?nescu si George Spaiuc. La sfarsitul taberei, pe 11 septembrie 2015, la Complexul Muzeal Maldaresti va fi organizata o expozitie in aer liber cu toate aceste lucrari dintre care, o parte, vor intra în colectia Muzeului de Arta din Ramnicu Valcea.

Evenimentul se inscrie in ciclul de manifestari prilejuite de zilele orasului Horezu, de la a carui atestare se implinesc chiar la inceputul lui septembrie 528 de ani.
 
© 2003 - 2023 MUZEUL JUDETEAN VALCEA. TOATE DREPTURILE REZERVATE.     WEBDESIGN: AVANSOFT SRL