- MUZEE IN JUDETUL VALCEA -
Muzeul de Istorie a Judetului Valcea
Muzeul de Arta "Casa Simian"
Ramnicu Valcea
Muzeul Satului Valcean, Bujoreni
Muzeul Viei si Vinului, Dragasani
Complexul Muzeal Maldaresti
Casa Memoriala "Anton Pann"
Ramnicu Valcea
Muzeul de arheologie si arta religioasa "Gh.Petre-Govora", Baile Govora
Colectia de arta plastica "Alexandru Balintescu", Costesti
- PUBLICATII -
Revista BURIDAVA
Regimentul 2 Dorobanti-Valcea
- GALERIA FOTO -
Muzeul Satului Valcean
Site realizat de AVANSOFT
Pagina de Facebook
Youtube MJASV
Boromir
Jooble
http://jooble.com.ro/
http://jooble.org/
Lansarea Cercului de Arheologie

Lansarea Cercului de Arheologie

Muzeul Judetean „Aurelian Sacerdoteanu” Valcea a lansat cercul de arheologie dedicat elevilor de liceu din institutiile de invatamant valcene. Alaturi de noi in acest proiect vor fi Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu si Inspectoratul Scolar Valcea.
La deschidere au participat reprezentanti ai celor trei institutii implicate, cadre didactice si elevi. Cercul isi propune sa ofere, in mod gratuit, posibilitatea ca liceenii sa isi poata petrece o parte din timpul liber intr-un mod placut si captivant. In cadrul cercului elevii vor putea lua contact cu valorile trecutului, experimentand tehnici si tehnologii traditionale, vor descoperi marturii ale trecutului scoase la lumina prin intermediul arheologiei, se vor initia in tainele arheologiei.
Toate aceste lucruri vor fi completate cu excursii si filme documentare, precum si cu participarea pe un santier arheologic – scoala. Lunar sedintele cercului vor fi coordonate de un cadru didactic universitar in persoana domnului lector univ. dr. Silviu I. Purece, precum si de specialitati ai institutiei noastre. Cercul va crea un mediu prielnic intalnirii elevilor cu aceleasi preocupari, putandu-se astfel crea noi prietenii si proiecte comune.
 
© 2003 - 2023 MUZEUL JUDETEAN VALCEA. TOATE DREPTURILE REZERVATE.     WEBDESIGN: AVANSOFT SRL