- MUZEE IN JUDETUL VALCEA -
Muzeul de Istorie a Judetului Valcea
Muzeul de Arta "Casa Simian"
Ramnicu Valcea
Muzeul Satului Valcean, Bujoreni
Muzeul Viei si Vinului, Dragasani
Complexul Muzeal Maldaresti
Casa Memoriala "Anton Pann"
Ramnicu Valcea
Muzeul de arheologie si arta religioasa "Gh.Petre-Govora", Baile Govora
Colectia de arta plastica "Alexandru Balintescu", Costesti
- PUBLICATII -
Revista BURIDAVA
Regimentul 2 Dorobanti-Valcea
- GALERIA FOTO -
Site realizat de AVANSOFT
Pagina de Facebook
Youtube MJASV
Boromir
Jooble
http://jooble.com.ro/
http://jooble.org/
Expozitia COVOARE SI SCOARTE DIN OLTENIA

Expozitia COVOARE SI SCOARTE DIN OLTENIA

Covoarele si scoartele oltenesti constituie genul princeps al artei traditionale romanesti prin rafinamentul, amploarea si calitatea sintezei decorative. Ele se bucurau de grija si pretuirea celor ce le lucrau, reprezentand un izvor de mandrie si de consideratie. In unele imprejurari ele erau purtate in vazul intregului sat, asezate in carul cu zestre al tinerei mirese sau expuse in prilejurile solemne ale ceremoniilor funerare.
Expozitia tematica „Covoare si scoarte din Oltenia” isi propune sa prezinte publicului vizitator valori ale patrimoniului cultural pe care il detin muzeele de etnografie din Craiova si Ramnicu Valcea, piese care ilustreaza elocvent identitatea noastra nationala.
In acest context, expozitia organizata la Muzeul Satului Valcean, reuneste selectiv piese create de-a lungul timpului de mesterii populari din Oltenia si care au devenit adevarate capodopere ale artei noastre populare.
Totodata, proiectul nostru se doreste a fi o pledoarie in vederea adoptarii unor solutii concrete pentru salvarea si protejarea valorilor culturii traditionale, cu scopul de a fi tezaurizate si transmise generatiilor viitoare.

 
© 2003 - 2023 MUZEUL JUDETEAN VALCEA. TOATE DREPTURILE REZERVATE.     WEBDESIGN: AVANSOFT SRL