- MUZEE IN JUDETUL VALCEA -
Muzeul de Istorie a Judetului Valcea
Muzeul de Arta "Casa Simian"
Ramnicu Valcea
Muzeul Satului Valcean, Bujoreni
Muzeul Viei si Vinului, Dragasani
Complexul Muzeal Maldaresti
Casa Memoriala "Anton Pann"
Ramnicu Valcea
Muzeul de arheologie si arta religioasa "Gh.Petre-Govora", Baile Govora
Colectia de arta plastica "Alexandru Balintescu", Costesti
- PUBLICATII -
Revista BURIDAVA
Regimentul 2 Dorobanti-Valcea
- GALERIA FOTO -
Muzeul de Arta
Site realizat de AVANSOFT
Pagina de Facebook
Youtube MJASV
Boromir
Jooble
http://jooble.com.ro/
http://jooble.org/
Vernisaj Expozitie temporara

Vernisaj

Expozitie temporara

Vernisaj

Expozitie temporara

EVOLUTIA SPECIEI UMANE
ilustrata prin portrete si fosile

90 de reconstructii forensice, 69 de planse, 7 milioane de ani
o expozitie de Eduard Constantin Olaru

In perioada 23 noiembrie – 31 decembrie 2016, Muzeul de Istorie a judetului Valcea este gazda unei expozitii spectaculoase ce reface traseul evolutiv al speciei umane. Organizatorii acestui eveniment – Muzeul Judetean Aurelian Sacerdoteanu Valcea, Eduard Constantin Olaru si echipa „Proiectul Descendentei Omului” – va asteapta la vernisajul ce va avea loc miercuri, 23 noiembrie, ora 15, la etajul Muzeului de Istorie a judetului Valcea.

Debutul public al „Proiectul Descendentei Omului – o epopee a speciei umane” a avut loc in iunie 2012, la Facultatea de Biologie a Universitatii Alexandru Ioan Cuza din Iasi, continuandu-si periplul in Bucuresti si in alte orase din tara, cu ocazia Zilei internationale a lui Darwin.
Parte a acestui proiect, incepand din 2015, expozitia „Evolutia speciei umane ilustrata prin portrete si fosile” se prezinta in fata publicului roman cu 90 de reconstructii faciale, reunite pe suprafata a 69 de planse format A1, care refac traseul evolutiv al speciei umane, incepand cu primii hominizi ce au trait cu cca. 7 milioane de ani in urma si terminand cu neanderthalienii, una din cele mai cunoscute dar si neintelese rude a omului modern.
Reconstructiile faciale, realizate dupa toate regulile forensice si ale anatomiei comparate, sunt insotite de planse ilustrative care prezinta mediul in care au trait acesti hominizi si aspecte ale vietii lor de zi cu zi.
Intentia acestei expozitii este aceea de a informa intr-o maniera cat mai accesibila publicul vizitator caruia, pe langa exeprienta vizuala, i se ofera o cantitate rezonabila de informatie stiintifica pe care sa o poata retine cu o oarecare usurinta.
Acestea fiind spuse, va asteptam la vernisaj si la vizitarea expozitiei pe tot parcursul perioadei in care se va afla la Muzeul de Istorie.
 
© 2003 - 2024 MUZEUL JUDETEAN VALCEA. TOATE DREPTURILE REZERVATE.     WEBDESIGN: AVANSOFT SRL